Om oss

Bolaget grundades 1938 av Per Gabriel Elfström och har efter honom drivits av barn och barnbarn.

Per, som tidigare jobbat på en annan skinnfirma, startade företaget hemma i det lilla timmerhuset. I köket tillverkades de första skinnjackorna med hjälp av hustrun Märta.

.

Platsen där företaget finns idag är exakt den samma som då. Det är alltså mycket kunskap samlad innanför väggarna även om byggnaderna byggts ut efter hand.

Läget är precis vid skogskanten och strax intill fabriken syns ofta älgar, rådjur och till och med björnar.

När företaget startades var huvuddelen av produkterna arbetsplagg av olika former, men allt eftersom skinnen utvecklades till tunnare och mjukare började man göra mer och mer fritidsprodukter, och med tiden tog dessa över helt

När hela skinnindustrin utsattes för hård priskonkurrens från lågkostnadsländer i början av 70-talet togs några viktiga strategiska beslut av företagsledningen:

  • Bolaget skall inte konkurrera med priset utan använda kvalitet, design och service som konkurrensmedel.
  • Produktionen skall vara i Sverige för att kunna ha rätt kvalitet och service.
  • Man var också mycket tidig med att ta ansvar för miljön, därför köps så mycket råvaror som möjligt av leverantörer innanför EU-området, där lagstiftningen i miljöfrågor är tydligt reglerat.

PG Elfström gör två kollektioner per år, en höst/vinter och en vår/sommar, som innehåller ett brett sortiment av klassiska plagg till mer trendiga. Alla modeller kan fås i alla storlekar och en mängd kvaliteter och färger. Allt från anpassning av ärmlängd till helt måttbeställda plagg är möjligt.